Tack och hej Singapore!

Jodå, fyra planerade dagar i Singapore förvandlades snabbt till elva dagar. Mestadels på pga att Idun blev sjuk, inte allvarligt men pga hennes dåliga immunförsvar ville inte läkarna att vi lämnade Singapore. Därför kom vi varken iväg till Malaysia eller Nepal. Idun åkte hem i fredags och allt är bra med henne nu så det är vi glada för. Hon fick åka business class hem så inte ens hon klagade över att åka hem lite tidigare när hon fick biljetten. Jag måste väl ändå säga att jag inte heller kan klaga över dem extra dagarna vi fick i Singapore. Dunderbra att få lite mer tid med Jönsson och sen så skönt att bo i en lägenhet. Så himla snällt av Maria och Shaam att vi har fått bo hos dem. Guld!

Trots några sjukhusbesök och lite latande i lägenheten har vi hunnit med en hel del i Singapore. På Jöns hotell fick man gratis dricka mellan 18-20 så dit kom vi tacksamt när hon bjöd in oss. Där träffade vi Palle och hans arbetskamrater. Helt galna grabbar men jättehärliga och snälla med. Dem visade oss nattlivet i Singapore och gav oss massa bra tips på vad man kunde göra. Jag, Palle och Annie var uppe i Marina Bay Sands. Det är Singapores stolthet. Ett skepp som är byggt uppe på tre hotell där man kan se ut över hela staden/landet. Inte alls fel. Innan Idun åkte hem besökte vi det andra "måstet" i Singapore vilket är Raffles Hotell. Där ligger Long Bar som är baren som kom på drinken Singapore Sling och kanske Singapores ända gamla byggnad. Här sitter man och dricker sling samtidigt som man äter nötter och slänger skalen på golvet. Ganska rolig grej faktiskt. Kul att göra måsten men det bästa i Singapore var ändå att gå på Universal Studios. Det är som Disnseyland fast med Universal-filmer istället. Inte alls fel att hänga lite Shrek och Co. Och ja det var andra i vår ålder där med! ;)

När Annie och Idun åkte hem innan helgen stannade jag kvar i lägenheten. Maria och Shaam åkte till Vietnam så jag hade stället för mig själv. Halleluja! Det går knappt att beskriva hur skönt det har varit att bo där. Bara att beställa hem pizza och glo på film är guld när man är van vid hostel. För att jag inte skulle vara för ensam var grabbar snälla och tog hand om mig. En fin utekväll på fredagen och jag betalade tillbaka genom att bjuda hem dem på tacokväll. Det blev inget speciellt påskfirande för mig annars. Hoppas att ni hade en kalaspåsk!

Imorse fick jag iaf tummarna och tog mig till Kuala Lumpur i Malaysia. Som vanligt fick jag en intressant busstur. Det börjar med att jag stiger på och ser lyxsäten som man kan ställa hur man vill (till och med ligga), sen upptäcker jag Tv, filmer, Nintendospel och handkontroll. Dog lite av lycka, men man ska ju inte ropa hej innan man kommit över Becky, som Tojje skulle sagt. Handkontrollen var trasig, det fanns inget ljud till tv:n och det regnade in på mig. Härliga blöta sex timmar.. När jag steg av i KL fick jag iaf ett stort leende på läpparna. I Singapore är allt väldigt städat och organiserat, här är allt kaos och det är då jag trivs som bäst. Var det bär av näst vet jag inte och inte heller hur länge jag ska stanna. Nu håller jag bara tummarna att det ska gå bra att resa själv och att jag kan skaffa mig lite vänner.

Puss och Kram på er!!

Bästa bilden från dykningen, söta clownfiskar.
 
 Idun och jag
 
 Advanced diver :D 
 
Universal Studios Singapore
 
 Far far away 
 
Singapore sling och nötter på Long Bar.
  
Marina Bay sands. Jöns skickade sms "vi är redan där, det är bara att komma upp" Tog över två timmar att hitta dem ;) Puss Jöns!
 
 Tillbaka till Backpackerlivet! ;)
RSS 2.0